Geen standaardbehandeling bij Daily Balance

dailybalancemirandakoevoets.jpg

De gedachten die ik uitdraag is dat elk mens welkom is binnen de praktijk. Leeftijd, sekse of afkomst zijn niet belangrijk. Je bent wie je bent en wees daar trots op ~ Claudia Buhre


Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hoe is Daily Balance ontstaan?

Ongeveer vijf jaar geleden volgde ik de opleiding tot sportmasseur. Tijdens mijn opleiding droomde ik al van een mooie eigen praktijkruimte en daar hoort natuurlijk ook een bedrijfsnaam bij. Op een zondagochtend, na een rondje hardlopen, sprak ik dit uit tegen mijn gezin. Na wat gekke namen vroeg mijn dochter, maar mam wat zou je willen uitstralen. Een mooie opmerking van een kleine dame van toen 12 jaar. Mijn droom is om iedereen een dagelijks balans te mogen geven. En zo is Daily Balance geboren. En die heerlijke praktijkruimte heb ik inmiddels ook gevonden.

Wat doe je allemaal binnen Daily Balance?

Na de sportmassage opleiding heb ik de hbo massage therapeut gevolgd en beiden afgerond. Tijdens de beide opleidingen heb ik met veel massage technieken kennis en deze ook eigen mogen maken. Op dit moment volg ik de opleiding tot holistisch therapeut, want dat gedeelte miste ik in mijn andere opleidingen. Want juist de connectie tussen beiden is zo belangrijk voor ons. Binnen de praktijk geef ik diverse massage therapie behandelingen, ADHD-massages en Reiki behandelingen.

Waar krijg je energie van?

Het geeft mij energie om met mensen te werken, ieder persoon is uniek op zijn eigen manier. Daarom zal ik ook geen “standaard” behandeling geven. De behandeling is net zo uniek als de persoon op mijn massagebank. Daar krijg ik energie van, samen ontdekken wat jouw lichaam vraagt of zelfs af en toe roept en hierop de behandeling aanpassen. 

Maar ook een heerlijke strandwandeling geeft mij veel energie, genieten van de altijd aanwezige wind en het geluid van de golven maakt mij gelukkig en energiek.

Waar ben je het meest trots op?

Voor mijn hbo opleiding mocht ik een onderzoek uitvoeren, ik heb onderzoek gedaan naar de impact van ADHD op jonge kinderen en hoe een massage therapeut kan bijdrage aan meer innerlijke rust. Dit onderzoek heb ik mogen uitvoeren op meerdere kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. Een onderzoek waar ik veel van geleerd heb en waarbij ik al snel tot de conclusie mocht komen dat alle kinderen positief reageerden op de door mij ontwikkelde behandeling. Inmiddels geef ik de behandeling binnen de praktijk en krijg ik enkel positieve terugkoppelingen van de cliënten. En dat maakt mij erg trots en gelukkig, want zou niet iedereen af en toe een momentje van innerlijke rust willen ervaren. 

Welke behandelingen worden er in jouw praktijk gegeven?

Mijn behandelingen beginnen al tijdens de zwangerschap en kunnen tot op hoge leeftijd gegeven worden zoals; zwangerschaps-, baby-, voetreflex-, hotstone-, yoga-, stoel-, ontspanning-, bindweefsel-, ADHD-massage bij kinderen, triggerpoint therapie, manuele lymfedrainage en Reiki behandelingen.   

lr_T0A0103.jpg

Je leest steeds meer over de connectie tussen mentale en fysieke klachten. Wat is jouw ervaring?

Fysieke klachten zijn vervelend, steeds de pijnprikkel die je ervaart op het moment dat je ergens naar rijkt of een bepaalde beweging maakt. Fysieke klachten kunnen ontstaan door een verrekking of een verkeerde beweging, maar als je telkens weer dezelfde klachten hebt ligt daar vaak een andere klacht aan ten grondslag. Lichaam, geest, gevoelens, gedachten en verlangens kunnen hier allemaal invloed op uitoefenen. Binnen de praktijk zie ik dit steeds vaker, de fysieke pijn is de pijn die ontstaat als je niet zo goed naar jouw lichaam luistert. Het is op een harde manier op de rem trappen door jouw lichaam. En als je telkens de pijnervaring hebt, is het moment aangebroken om eens goed naar jezelf te luisteren.

Werk jij in de praktijk ook samen met anderen?

Op dit moment werk ik alleen binnen mijn praktijk. Maar daarnaast ben ik samen met een coach onze professie aan het samenvoegen. De plannen krijgen steeds meer vorm en wij gaan op kort termijn workshops geven waarin er één thema altijd als een rode draad doorheen zal lopen. Je bent wie je bent en wees daar trots op, dat is het thema waar wij samen met de deelnemers mee aan de slag willen gaan.

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Mijn droom voor de toekomst heb ik hierboven al mogen omschrijven. Buiten het geven van mijn massage therapie behandelingen en het meer doorvoeren van het holisme binnen mijn behandelingen zou ik dit nog grootser willen aanpakken. Vanuit die gedachten zijn wij de workshops aan het schrijven die binnenkort ook echt live mogen gaan.

Is jouw praktijk gericht op een bepaalde doelgroep of kan iedereen bij jou terecht?

De gedachten die ik uitdraag is dat elk mens welkom is binnen de praktijk. Leeftijd, sekse of afkomst zijn niet belangrijk. Het enige wat belangrijk is, is dat de hulpvraag binnen mijn professie valt en als dit niet het geval is verwijs ik eenieder graag door naar een ander. 

Heb je een tip die je met ons zou willen delen?

Op dit moment werken we met zijn allen veel thuis, wat ik goed kan merken binnen de praktijk. De laptop op de keukentafel, die fijne eetstoel die toch niet helemaal geschikt is om de hele dag op te zitten tijdens het thuiswerken. En dan hebben we het nog niet over al het computerwerk wat hierbij komt kijken. Maar ook de spanning die het thuiswerken met zich meebrengt weerspiegeld zich op het lichaam. Herken jij je hierin is het goed om meerdere malen tijdens jouw werkdag gewoon even te gaan staan en om een grote schouderrol te maken, de schouders eerst naar voren, boven, achter en weer naar voren draaien. Dit geeft ontspanning en vaak word je bewust van de spanning die je toch ongemerkt opbouwt.

Maar nog beter is om regelmatig de spieren los te laten maken, want ook hierbij geldt natuurlijk voorkomen is altijd beter dan genezen.

lr_T0A0161.jpg
Vorige
Vorige

Help mijn website laadt traag!

Volgende
Volgende

Hoe zorg je voor eenheid in je beelden