Tips voor fotografie van jouw website en socials

Fotografie waar begin je?

Het is tijd voor een fotoshoot, want bij het posten van je socials ontbreken de juiste beelden. De website kan ook weer een update gebruiken. Die oude foto’s kunnen echt niet meer. Waar begin je? Bedenk eerst wat je wilt, wat heb je nodig en wie wil je dat jouw beeldbank gaat schieten?

Inspiratiegesprek

Tijdens het inspiratie gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de visuele content die we samen gaan creëren. Is er een klik? Heb jij het idee dat je je bij de fotograaf op je gemak gaat voelen? Het is belangrijk om vooraf alle wensen goed door te spreken zodat je de foto’s op je website, socials en andere marketing uitingen goed kunt inzetten. Wat is er nodig qua beeldmateriaal, wie worden er gefotografeerd en waar gaan we fotograferen. Niet onbelangrijk, welke doelgroep wil je aanspreken?

Shotlist

Voorafgaand aan de shoot maken we een shotlist. Hierop staan alle scènes vermeld en vermelden we ook met wie we deze gaan fotograferen. Heb je voor je website headers nodig voor de homepage of andere pagina’s? Hier moeten we vooraf rekening mee houden. Website en socials kennen namelijk andere formaten, maar ook een header is anders van formaat dan andere afbeeldingen op de website. Om te zorgen dat het beeld van een headerfoto goed past, is het nodig om loze ruimte te fotograferen, zodat je kunt schuiven met de foto. Belangrijk is wel dat het onderwerp dat goed in beeld komt. Daarnaast is het van belang dat de tekst niet de aandacht van het beeld afleidt. De boodschap wordt versterkt door de foto en brengt jouw bedrijf tot leven. Vraag altijd na bij jouw webdesigner of we rekening moeten houden met tekst en buttons. Waar komt de tekst op de foto? We lezen en kijken vaak van links naar rechts.

Pinterest

Het is ook handig om bijvoorbeeld op Pinterest een moodboard te maken van foto’s die jouw aandacht trekken. Houd er wel rekening mee dat het een sfeerbord is, de omgeving, de kleding, kleuren en de manier van fotograferen zorgen voor het uiteindelijke beeldresultaat.

Expertise

Mijn expertise ligt vooral in het fotograferen van ondernemers in de beauty en lifestylebranche. Mijn jarenlange ervaring leert dat schoonheidssalons en huidklinieken graag contact willen maken met hun doelgroep door het tonen van beelden van de behandelingen, de sfeer van de salon en met welke producten zij werken. Wat maakt jouw salon uniek?

Tot slot is het van groot belang om emotie en authenticiteit vast te leggen in de foto's. Vind je gefotografeerd worden spannend? Dat is echt niet nodig. Ik zorg ervoor iedereen zich op zijn gemak voelt en creëer een ontspannen sfeer tijdens de fotosessie. Door complimenten te geven en aanwijzingen te geven, zorg ik ervoor dat het model de juiste emotie uitstraalt en dat de foto's de aandacht van de kijker trekken.

Heb jij een salon en wil je graag een keer sparren? Plan dan vrijblijvend jouw inspiratiegesprek via de button. Spreken we elkaar snel?

Miranda

PS: Ik denk dat deze blog ook interessant is voor jou.

 

Fine Laser Clinic

Vorige
Vorige

Praktische voorbereiding fotoshoot

Volgende
Volgende

In gesprek met Maartje Cameron