Vraag & Antwoord FAQ | Lightcatch Fotografie

 

Voor wat voor soort fotografie kan ik Lightcatch boeken?

 1. Lightcatch is gespecialiseerd in portretten en personal branding. Het fotograferen van vrouwen en de mensen waarvan ze houdt. Maar ook de ondernemende vrouw die foto’s nodig heeft voor haar bedrijf, is van harte welkom. Laat jezelf en je familie op een ongedwongen manier vast leggen op een foto als dierbare herinnering om altijd te koesteren.
 2. Jouw kinderen zullen straks zoeken voor foto’s, welke foto’s vinden ze dan? Daarom is het zo belangrijk om foto’s te maken, geniet ervan, maak er een feestje van. Stel het niet uit, omdat je nog nodig een paar kilo’s af wilt vallen. Je bent mooi zoals je bent.
 3. Je kunt bij Lightcatch terecht voor: een make-over vip-sessie, tienerfotografie en boudoir.
 4. Personal branding, profielfoto’s en bedrijfsfotografie, prijs op aanvraag.
 5. Familieportretten, communiereportages, zwangerschapsfotografie, cakesmash, portretten van baby’s die zelfstandig kunnen zitten.
 6. Voor Newbornfotografie kom ik graag bij jullie thuis, om de baby en jullie gezin in jullie natuurlijke omgeving te fotograferen. De zogenaamde lifestylefotografie, de baby wordt niet in mandjes en dergelijke gefotografeerd.
 7. Bij Lightcatch Fotografie kun je geen pasfoto’s laten maken, hiervoor verwijs ik je graag naar mijn collega’s.

Krijgen we de foto’s digitaal?

 1. NA de bestel- & revealsessie bij Lightcatch of bij jou thuis ontvang je van ieder beeld wat je hebt bestelt de foto ook digitaal per WeTransfer of Chrystal usb*.  Zie ook punt 4. Deze foto’s kun je ook gebruiken op je social media en worden zonder logo geleverd. Bestel je geen producten, dan heb je geen foto’s, ook niet digitaal. *de Chrystal usb wordt bij de signature box geleverd, de Black Labelcollectie en in het Charme Pakket Compleet. Je kunt er ook voor kiezen foto’s op de Chrystal usb te bestellen, vanaf 20 beelden.
 2. De sessie-fee is zonder foto’s, ook geen foto’s voor social media.
 3. Er zijn ook pakketten met alleen digitale bestanden.
 4. Goed om te weten: Je ontvangt van ieder beeld wat je besteld als print (box, foliomap, canvas, album, ingelijste foto e.d.) het beeld ook in hoge resolutie in hetzelfde formaat als de afdruk. Bestel je bijvoorbeeld een canvas met de afmeting 20-30, dan ontvang je het hr bestand ook in 20-30 zonder logo. Of bestel je 2 foto’s in 13-18, dan ontvang je deze twee foto’s ook digitaal in hoge resolutie in het formaat 13-18.

Kunnen we ook foto’s laten maken in een fotostudio?

 1. Het is ook mogelijk om foto’s te laten maken in de fotostudio van Lightcatch. Je bent van harte welkom tot maximaal vijf personen.
 2. Lightcatch beschikt ook over een daglichtstudio, deze wordt vaak gebruikt voor de VIP fotoshoots en de tienersessies.

We hebben afgesproken om op locatie, buiten te fotograferen, gaat dit ook door als het slecht weer is?

 1. Voorafgaand aan de fotosessie houden we Buienradar in de gaten. Mochten de vooruitzichten slecht zijn, regen of veel wind, dan verplaatsen we de afspraak in overleg.

Kan ik de foto’s gebruiken op social media?

 1. Lightcatch Fotografie vindt het hartstikke leuk als je de foto’s op Social Media wilt gebruiken. Ga je een foto plaatsen, dan zou het fijn zijn als je een tag hierbij vermeldt.
 2. Het is echter niet toegestaan de foto’s te bewerken met een filter of dergelijke. De foto mag niet bewerkt worden, dit staat ook in de algemene voorwaarden.
 3. Lightcatch Fotografie plaatst zelf ook foto’s op Social Media en haar website. Wil je dit liever niet, dan dien je dit voorafgaand aan de fotosessie kenbaar te maken.
 4. Op alle beelden is het auteursrecht en copyright van toepassing. Bij twijfel of je een foto mag gebruiken, informeer bij jouw fotograaf of je de juiste licentie hebt.
 5. Bij elke bestelling ontvang je de foto ook in hoge resolutie in hetzelfde formaat. Wil je de foto op social media gebruiken, dan kun je hiervoor beter een lagere resolutie gebruiken.

Bewerk je de foto’s?

 1. De foto’s worden geselecteerd, bekeken op licht en contrast, uitsnede e.d. Waar nodig, zal de foto bewerkt worden.

Welke apparatuur gebruik je?

 1. Lightcatch heeft flink geïnvesteerd de afgelopen jaren in professionele fotoapparatuur. Denk hierbij aan lichtsterke objectieven van Canon, twee spiegelreflexcamera’s van Canon (5dMark 3 en de Mark4), v-flats, achtergronden, bewerkingsapparatuur, opslag, props en niet te vergeten verlichting, Prophoto voor in de studio en op locatie, een uitgebreide gardarobe met jurken, online workshops en internationale workshops bij Sue Bryce in Parijs en Londen. Lightcatch is lid van DuPho en SueBryce Education om continue op de hoogte te blijven van de allerlaatste trends.
  Welke producten kan ik bestellen?
 1. Lightcatch levert hoogwaardige prints met of zonder lijst in allerlei formaten, mat, glanzend of op Fine-art papier.
 2. Exclusief is de foliobox met hierin de mooiste foto’s in een passe-partout. Ideaal om jouw foto’s in te bewaren. Leverbaar vanaf 6 foto’s.
 3. Ook mooie luxe layflat albums zijn te bestellen. De lijst is oneindig. Vertel wat je wensen zijn.
 4. Canvas e.d., alles wat niet op de lijst staat, is te bestellen op aanvraag.

Wat als ik of mijn kind ziek zijn op de dag van de fotosessie?

 1. Dan verplaatsen we de afspraak naar een andere datum. Bij annulering wordt er een bedrag van € 30,- in rekening gebracht. Verplaatsen is gratis (mits er geen aanvullende dienst zoals visagie of een haarstyliste is bijgeboekt).
 2. Heeft jouw kind op tijdens de fotosessie zijn dag niet? Dan kijken we het even aan en dan maken we kosteloos een nieuwe afspraak
 3. Het is belangrijk om een fotosessie met kinderen op een gunstig tijdstip voor het kind in te plannen. Komen er tandjes door of heeft jouw kindje net een prikje gehad, houd hier dan ook rekening mee!

Fotografeer je ook in het weekend?

 1. Afspraken zijn ook in het weekend te boeken. Er is geen weekendtoeslag van toepassing. Houd er wel rekening mee dat de weekenden gewild zijn en maak je afspraak dan ook tijdig als je op een bepaald tijdstip de fotosessie wilt laten plaatsvinden.

Hoelang duurt een fotosessie?

 1. Dit is geheel afhankelijk van wat voor soort sessie je hebt geboekt. Dit varieert van 45 minuten tot 4 uur.

Op welke manier ontvangen we de foto’s?

 1. Je ontvangt de door jouw bestelde foto’s in het product wat je hebt gekozen. De hoge resolutie digitale beelden van jouw bestelde foto’s ontvang je via WeTransfer of als je hebt gekozen voor een produkt/pakket met de Chrystal usb, dan ontvang je de foto’s op deze prachtige usb in een doosje.

Hoeveel foto’s maak je?

 1. het aantal foto’s is afhankelijk van de sessie die je hebt gekozen en hoe het gaat. Dit varieert van 30 tot 100 beelden. Hieruit wordt een selectie gemaakt van de beelden die worden bewerkt.

Is het ook mogelijk een afspraak te maken om foto’s e.d. te bestellen?

 1. Dit is zeker mogelijk en raad ik je ook aan, omdat je je wensen en de mogelijkheden kunt bespreken. En je weet zeker dat het niet op de lange baan geschoven gaat worden. Foto’s om te bewaren op je computer of usb is zonde. Dit is alleen een backup, prints blijven altijd!

Welke kleding zal ik dragen?

 1. Kleding is belangrijk. Welke kleding je draagt, is ook afhankelijk of je alleen, met je gezin of met je familie op de foto gaat. Lichte kleding zoals pasteltinten in een familie foto doen het altijd goed. Prints en teksten op shirts/sweaters zijn leuk voor in je vrije tijd, maar op een foto erg afleidend. Is heel de familie gekleed in een lichte tint en jij in een donkere, dan zul jij met je donkere kleding erg opvallen. Dit is af te raden. Ton sur ton is altijd mooi. Iedereen in het zwart bijvoorbeeld in een bos, dat is minder mooi, omdat het dan een zwart vlak wordt. In de studio tijdens een Make-over sessie is zwart op zwart wel erg mooi. (zwart op zwart = zwarte kleding, bijvoorbeeld zwart kant, op een zwarte achtergrond)
 2. Voor kleine kinderen, lees baby’s die kunnen zitten, zijn bretels, een leuke knuffel, petje, hoedje of regenlaarsjes ook erg schattig.

Ik ben zwanger, wat is de beste tijd om foto’s te laten maken?

 1. De beste tijd is zo tussen de 30 en 35 weken.

Ik zie vaak mooie jurken, heeft Lightcatch ook jurken?

 1. Lightcatch heeft een aantal jurken, ook speciaal voor zwangere dames in haar collectie.
 2. Deze jurken kun je dragen tijdens de fotosessie. Gelieve van tevoren aan te geven, in welke jurken je gefotografeerd wenst te worden.
 3. Neem je liever je eigen kleding mee, dat kan ook.
 4. Wil je zelf een jurk bestellen? Dan raad ik je de website van Mii-Estilo aan. Zij hebben een mooie uitgebreide collectie jurken.

Is haar- & make-up altijd in de sessie inbegrepen?

 1. Nee, dit is niet standaard bij een fotosessie inbegrepen. Voor de zwangerschapssessie, de tienersessie en natuurlijk de make-over is het wel aan te raden deze optie bij te boeken. Kleding, haar- & make-up zijn een belangrijke touch om nog meer uit je foto te halen. Gun jezelf het gemak en laat je in de watten leggen.

Wat kost een fotosessie gemiddeld?

 1. Een fototosessie is te boeken vanaf € 150,- afhankelijk van je wensen. Het is aan de fotograaf om mooie foto’s te maken, wat je koopt is geheel aan jou.
 2. Vergrotingen inclusief lijst starten bij € 75,-
 3. Lightcatch heeft producten vanaf € 35 tot € 2300,- en meer.
 4. Kleine albums zijn leverbaar vanaf € 79, de luxe layflat albums zijn leverbaar vanaf € 200,-.
 5. De prachtige foliobox met 6 foto’s is leverbaar vanaf € 600,-
 6. Voor meer info over de prijzen, vraag dan de speciale link aan met de prijzen. Geef ook even aan wat je qua product wenst, dan ontvang je de juiste informatie.

Heeft Lightcatch Fotografie ook kadobonnen?

 1. Jazeker, kadobonnen/giftcards zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar. Vanaf € 50,- (te gebruiken bij het reserveren van een fotosessie of in mindering te brengen op producten/prints). Een fotosessie is mogelijk vanaf € 150,- inclusief btw.

Staat jouw vraag er niet bij?

 1. Bel 06-115 29 889
 2. Mail info@mirandakoevoets.com
 3. WhatsApp 06-115 29 889
 4. Lightcatch is ook bereikbaar via Skype of Messenger