Dekkers Hair en Beauty

Deze keer ging ik in gesprek met Sietske Dekkers van Dekkers Hair & Beauty met twee locaties, één in Kaatsheuvel en in Waalwijk. Samen met haar man Joep Dekkers is Sietske eigenaar van Dekkers Hair & Beauty.

Niet met de massa meelopen, maar je eigen weg volgen!


Waalwijk

Waalwijk

Is het ondernemen jullie met de paplepel ingegoten?

Voor Joep wel! Hij heeft het ondernemen van zijn ouders meegekregen. Ik was helemaal “blue” in het ondernemen, maar heb de achterstand inmiddels wel ingehaald.

Wat is er zo mooi aan het vak? 

Het is een dynamisch vak dus altijd in beweging en ontwikkeling. Zowel op kappersgebied als in de beauty branche. Je gaat met de tijd mee, veel gebeurt online, maar uiteindelijk blijft het handwerk en vakmanschap.

Bij Dekkers Hair & Beauty, de naam zegt het eigenlijk al, kun je voor meer terecht dan alleen haar en op twee locaties. Kun je daar iets meer over vertellen? 

Bij ons kun je terecht voor allerlei kappers behandelingen, maar ook schoonheidsbehandelingen. Een heerlijke zomerse treatment of juist een express beauty behandeling. Naast dit zijn wij ook een gecertificeerde haarwerksalon. Op beide locaties is een kapsalon en beautysalon gevestigd, maar de haarwerk salon zit alleen in Waalwijk.

salon Kaatsheuvel

salon Kaatsheuvel

Welke beauty behandeling is populair?

De beauty behandeling Large met massage is zeker populair, maar ook de seizoensbehandeling waar de klanten een product cadeau krijgen!

Haarwerken worden steeds mooier. Wat is de reden dat mensen voor een haarwerk kiezen?

Mensen die voor een haarwerk kiezen, zijn deels mensen die door ziekte of een aandoening tijdelijk of permanent haarverlies hebben. Ook vrouwen met een mannelijke vorm van kaalheid kiezen voor een haarwerk. De leeftijd varieert sterk van jong tot oud, maar wel voornamelijk vrouwen. Het is zeker dankbaar werk, je geeft de vrouwen een stukje zelfvertrouwen terug. 

Hoe blijf je als team up-to-date met de nieuwste technieken?

Wij kiezen ervoor om gericht te trainen, dus naar wens van het teamlid. Waar willen ze zich in verbeteren en daar gaan we aan werken. Uiteraard volgen we ook de trends op social media. 

Waarom hebben jullie gekozen voor de merken die jullie in de haarsalon en beautysalon gebruiken?

Het hoofdmerk waar we mee werken is Alcina, al bijna 15 jaar. Alcina is een merk wat producten heeft voor haar- hoofdhuid en huidverzorging. Alle producten worden in Duitsland geproduceerd en in een eigen laboratorium ontwikkeld. Alcina is een bedrijf wat altijd met je meedenkt, steunt en begeleid.

Alcina

Alcina

Waar ben je het meest trots op?

Wij zijn trots op elkaar, ons team, ons gezin, ons bedrijf. Door de support die we krijgen, kunnen we de meest krachtige stormen doorstaan. We hebben doorzettingsvermogen, zijn creatief, nuchter, what you see is what you get..

Heeft ieder teamlid een eigen specialisatie? 

Jazeker! De basis moet bij ieder teamlid goed zitten, ook daar wordt jaarlijks op getraind. Daarnaast ontwikkelen we de talenten die ze bezitten. We geloven in het principe dat als je mag doen waar je goed in bent, en daar zelfs nog beter in kan worden, je het beste in jezelf naar boven haalt. 

Is er de laatste jaren veel veranderd?

Absoluut, en door de corona is dit in een vogelvlucht gegaan. We werden gedwongen op een andere manier naar ons bedrijf te kijken en op een andere manier te gaan ondernemen. Daar moet je wel voor openstaan en het aandurven. Tijden veranderen, de branche veranderd. Dan moet je op zoek gaan naar wat bij je past en dat gaan uitbouwen. Niet met de massa meelopen, maar je eigen weg volgen!

Wat kunnen we de komende tijd van Dekkers Hair & Beauty verwachten? Volgens mij zitten jullie achter de schermen nooit stil. 

Stil zitten daar zijn we gewoon niet zo goed in. Het kriebelt al behoorlijk. We zullen met het beautygedeelte een nieuwe weg inslaan. Spannend en anders! Ook hebben we sinds kort een nieuw bedrijf opgericht, GoJoep! GoJoep staat voor begeleiden, veranderen, realiseren. We gaan onze kennis en ervaring delen met vakgenoten en ondernemers. Met persoonlijke begeleiding gaan we je prangende ondernemersvraag of wens aanpakken. Joep is een vakman, ondernemer en ideale man om mee te sparren. Hij durft om te denken en de kritische vragen te stellen. Op dit moment draaien we een aantal pilots. In het najaar willen we live gaan, en dit zal zeker niet onopgemerkt gaan. 

 


Instagram Dekkers Hair en Beauty, klik hier.



 

 

Vorige
Vorige

Hartje Utrecht Laurent Salon en Spa een beauty oase met alle specialisaties onder één dak

Volgende
Volgende

Help mijn website laadt traag!