Fotografie op locatie

De meeste ondernemers die ik fotografeer zijn werkzaam in de beauty branche. Veelal fotograferen we bij hun op locatie in de salon, praktijk of kliniek. Zij willen graag laten zien waar ze zich mee onderscheiden. Denk aan de sfeer van het bedrijf, het team, producten en behandelingen. De foto’s worden dan ingezet voor marketingdoeleinden en vooraf adviseer ik om na te denken over het gebruik van de foto’s op de website. Welke blogs ga je publiceren? Ook belangrijk heb je foto’s nodig om de headers van je site mee te vullen? Een header foto heeft een andere afmeting dan een normale foto verhouding. Vaak moet er in de foto loze ruimte opgenomen worden die dan met het plaatsen weer wegvalt. Komt er tekst over de foto’s heen te staan? Dan is er ook ruimte nodig om die tekst te plaatsen. Vaak zijn dat zaken waar achteraf niks aan veranderd kan worden. Daarom is het goed om dit vooraf te inventariseren.

Voor een relaxed hoofd is het enorm fijn als je vooraf alles goed hebt doorgesproken en hebt voorbereid. Zo kan iedereen zich focussen op zijn of haar taak en kunnen we de mooiste plaatjes schieten.

Personalbranding

Met personal branding zet je jezelf neer als een merk. Het gaat over wat jou uniek maakt en het laat je kwaliteiten, passies en ambities zien. Daarmee creëer je een band met je klanten zodat je een persoonlijke connectie met ze kunt aangaan. Branding houdt in dat je een merk promoot aan de buitenwereld met een kraakheldere strategie. Alles draait om het opzetten en vergroten van de naamsbekendheid en het beeld regisseren dat de klant van het bedrijf heeft. Waar bij marketing het actief verkopen en promoten van je product centraal staat, gaat het bij branding om weten waar je als organisatie voor staat, wie je bent en waar je voor gaat. Dat ga je vervolgens vertellen en laten ervaren. Welk verhaal wil jij vertellen?

Veel van mijn klanten werken samen met een bussiness coach of (web)designer. Kim van de Marketingfactory helpt veel beauty-ondernemers met het ontwerpen van hun brand. Van visitekaartjes tot giftcards, tasjes, logo’s en websites Kim heeft alle expertise in huis. Daarnaast werk ik graag samen met Irene van Copywritecat. Zij zorgt voor ijzersterke teksten die opvallen bij jouw doelgroep en Google! Ook voor SEO-geoptimaliseerde website kun je Irene contacten.

Wat heeft personal branding met fotografie op locatie te maken? Naast dat je foto’s maakt in je bedrijf kun je ook buiten je bedrijf foto’s maken om jouw passies en ambities te laten zien. Zo leert jouw (ideale) klant jou nog beter kennen. Welke locatie hangt natuurlijk af van wat bij jou past. Zo kun je via Loes op locatie fotograferen in de meest fantastische woningen. Je kunt ook de natuur in gaan, denk aan de zee en het strand of een bosrijke omgeving. Ben je meer een stadsmens, dan kun je er ook voor kiezen om de stad als je decor te kiezen. Zo fotografeerde ik ook meerdere keren in een hotel en studio Atelier Oost in Amsterdam. Doe vooral wat bij jou past. Wist je dat ik ook regelmatig in Parijs fotografeer? Er is zoveel mogelijk.

Wat ik je graag mee wil geven, plan de locatie foto’s en de foto’s in je bedrijf niet op dezelfde dag. Foto’s maken is intensief en vergt een goede voorbereiding. Voor het mooiste resultaat ga je met een fotograaf in zee die bij jou past en goed met je meedenkt.

de Salon in Den Bosch

op locatie bij het Heerenhuisch in Den Bosch met Abysk Skincare

Hotel Luttik Alkmaar

In de kassen met Aletta de Rooij en Robert Dresia

Vorige
Vorige

Branding Fotoshoot by Apparance Beauty Wellness & Hair

Volgende
Volgende

Lente is coming