Editorial

Wat betekent het nu eigenlijk? Een editorial fotoshoot? Het wil zeggen dat deze foto’s van een persoon of een onderneming een verhaal vertellen. Het beeld sluit aan bij de tekst. Deze manier van fotograferen wordt vaak gebruikt op de cover van magazines. Denk aan een creatieve portretfoto die geplaatst wordt bij een interview of conceptueel beeld dat past bij een (online) publicatie.

Blader jij ook vaak door magazines en geniet je dan ook zo van de foto’s? Dit soort foto’s kun je ook voor jouw onderneming laten maken. We kiezen (indien nodig) samen een locatie, nemen de kleding door, maken een moodbord voor het concept en een visagist is zeker aan te raden. Het werken met een visagist zorgt ervoor dat sterkte punten nog beter worden benadrukt en het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen tijdens de fotosessie.

Tijdens de fotosessie coach ik jou met poses en stel ik je op je gemak. Lichaamstaal is erg belangrijk. Zo kun je kracht uitstralen door een houding aan te nemen, maar een kleine verandering in je houding kan zomaar wijzen op onzekerheid. Door gebruik te maken van driehoeken, asymmetrische poses die je maakt met lijnen van je lijf (heupen, schouders, handen) wordt het beeld interessanter.

Een klein voorbeeld is de kin. Door je kin naar voren te duwen verdwijnt een dubbele kin als sneeuw voor de zon. Vind je het spannend om op de foto te gaan, oefen dan eens wat poses die je leuk vindt uit een tijdschrift voor de spiegel. Zo ben je tijdens de fotosessie nog meer op je gemak en kun je met kleine bewegingen, we noemen dit flow-posing een andere houding aannemen. Het geeft je nog meer zelfvertrouwen.

Mijn opdrachtgevers zetten de foto’s in bij online en offline zichtbaarheid. Denk daarbij aan magazines zoals de Beauty Professional, Esthé magazine, Eleganza-international, Talkies e.d.

Naast dat je voor je instituut of salon foto’s maakt van de behandelingen, je team is het ook ontzettend leuk en interessant om portretten te schieten in een lifestyle sfeer. Denk aan foto’s zoals in een magazine. Net wat meer uit de kast halen….foto’s maken in je bedrijf of op een andere locatie, een tikje glamour of juist no-nonsense, straal kracht en zelfvertrouwen uit, kies je outfits zorgvuldig of vraag een stylist hierbij om hulp.




Vorige
Vorige

5 stappen om content te maken

Volgende
Volgende

Branding Fotoshoot by Apparance Beauty Wellness & Hair