5 stappen om content te maken

Social Media, het zegt eigenlijk alles al. Sociaal zijn, contact maken met anderen.

Consistent aanwezig zijn op je social media-accounts en content van mooie kwaliteit is belangrijk om je account te laten groeien. Met groeien bedoel ik niet het aantal volgers, maar de mate dat jouw volgers serieus in jou zijn geïnteresseerd. De echte connectie, die uiteindelijk er toe kan leiden om jou als expert in te schakelen. Jezelf laten zien als expert in jouw vakgebied door inspiratie te bieden en tips te delen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf niet altijd consistent aanwezig ben op social media. Ik post niet altijd met regelmaat. Ik ben er schuldig aan. Ik reageer wel (bijna) iedere dag op post van anderen. Dat dan weer wel, ik ben wel betrokken. Ik denk dat velen zichzelf hierin wel herkennen. Te druk met je werk, je gezin, sociale leven of gewoon geen zin om wat te bedenken. Je kunt social media natuurlijk uitbesteden, maar jij bent jij en niemand anders kan posten zoals jij.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je staart naar je telefoon en dat je niet weet wat nu weer te posten. Je hoofd tolt, maar er komt niks uit. Weer een half uur of een uur verloren. Je hebt het gevoel dat social media niks voor jou is.

Komt dit jou bekend voor? Geen zorgen! Ik help je met een plan om in actie te komen, zodat je straks je kostbare tijd kunt besteden aan zaken die je leuk vindt. Het is wel even wat werk, maar de juiste stappen kom je nergens. Als het werk eenmaal gedaan is, heb je er veel profijt van.

Als je deze stappen volgt, dan zul je met een ander gevoel over social media denken.

Klaar voor de 5 tips om succesvolle content te maken?

Organiseer en plan je content

Herken je jezelf hierin? Over het algemeen wordt er lukraak wat gepost wanneer het uitkomt of wanneer je denkt dat het nodig is. Eigenlijk heb je geen idee wat te posten. Je kunt daar verandering in brengen. Zoals bij veel dingen is het belangrijk om te zorgen dat je overzicht hebt. De reden dat veel ondernemers worstelen met content, is het ontbreken van een plan. Een beetje stuurloos aanmodderen.

De eerste stap is content planning. Je kunt dit iedere week doen, per maand of per 6 of 12 maanden. Details kun je aanvullen. Kijk wat aansluit bij jouw doelgroep. Je hoeft echt niet iedere dag wat te delen. Consistentie in je zichtbaarheid en je boodschap is belangrijker. Op deze manier heb je inzichtelijk wat voor content je nodig hebt. Schrijf teksten in jouw woorden, jij bent jij en dat kan niemand anders zoals jij. Stop met vergelijken en wees jezelf, want jij bent uniek.

Visualiseer welke foto’s je daarbij nodig hebt en bespreek dit met je fotograaf. Zorg dat je met een fotograaf samenwerkt die betrokken is, iemand die luistert en met je meedenkt. Iemand met passie voor het vak en hoort en voelt wat jij nodig hebt. Van concept tot een beeldbank waarmee je o.a op je social media kanalen jouw exportstatus kunt tonen.

Werk met thema's

Vertel het verhaal van jouw klant, geef tips, benader dingen positief zonder de werkelijkheid uit het oog te verliezen

Als je weet welke content je voor het komende jaar nodig hebt dan raad ik je aan om een aantal thema’s te bedenken. Denk aan onderwerpen die van belang zijn voor jouw personalbrand, jouw merk.

Als je consistent content post rondom dezelfde onderwerpen, dan zet je jezelf neer als expert in jouw niche. Ga er even voor zitten en bedenk thema's die bij jou persoonlijkheid passen en bij jouw doelen met jouw business.

Neem de tijd om te schrijven

Als je weet wat je doelen zijn en welke thema's je content moeten bevatten, dan is de volgende stap het schrijven van content. Wie zijn je ideale klanten? Hoe kun jij je klanten helpen? Een blokkade voor veel mensen is dat ze geen dagelijkse inspiratie hebben. Zelfkennis is enorm belangrijk. Schrijf vanuit je hart, je passie, jouw eigen waarden. Jij weet als geen ander wat je talent is, wees daar trots op.

Schrijf daarom iedere keer wanneer je een idee hebt, dit idee op. Als je geen inspiratie hebt, is er zo een week voorbij.

Als je een blog hebt geschreven kun je dit ook in kleine stukken opdelen en hiervan posts maken.

Start vandaag nog!

Maak het visueel

Veel social media platvormen zijn dol op foto's en video's. Alleen tekst is minder aantrekkelijk. Goed beeldmateriaal kun je niet missen. Schrijven kan lastig zijn, maar iedere dag goede foto's maken is ook niet makkelijk. Daarom is het fijn als je een beeldarchief hebt waarmee je je teksten visueel kunt ondersteunen. Een foto zegt meer dan 1000 woorden is niet uit de lucht gegrepen, het is zo waar.

Daarom maken veel ondernemers tijd vrij om een beeldbank te maken. Een dag op 1 locatie of verschillende locaties foto's maken in verschillende outfits, passend bij de thema's en verhalen die ze willen vertellen. Natuurlijk is het ook leuk om dagelijks te delen wat je bezighoudt. Je dagelijkse dingen kun je ook in Instastories delen. Of gewoon op je tijdlijn. Alles is mogelijk.

Foto's maken is een must. Hou je meer van bewegend beeld, dan is het werken met een videograaf een optie.

Ga je posts inplannen

De laatste stap is het inplannen van de posts. Dit geeft zoveel rust. Er zijn verschillende tools om online in te plannen. Kijk wat het beste werkt voor jou.

Kwestie van uitproberen. Planoly, Hootesuite, Later, Canva en Tailwind zijnbekende spelers.

Door gebruik te maken van deze tools kun je zien hoe je feed eruit komt te zien en heb je alles bij elkaar in een overzicht. Dat is superhandig. Je hebt een mooi overzicht van je beeldmateriaal, je hoeft niet meer te zoeken als je deze in je map hebt geüpload.

Laat jezelf zien, heb je een bedrijf, laat zien wat je doet. Je bedrijf is meer dan alleen een logo en een kleurenpallet. Waar blink je in uit? Show it!

Waar kan ik jou volgen?

Fotografie & Parijs mijn passie

Vorige
Vorige

9 vragen aan Sandra van Huidverbeteringskliniek Image

Volgende
Volgende

Editorial